Om rebozo, vikler og bellywrapping

Om rebozo:

Rebozo er et spansk ord for ”sjal”. Rebozo stammer fra Mexico, hvor det er blevet brugt gennem flere århundrede. Rebozo bruges som forlængelse af hænderne til at massere, strække og vugge din krop. Den bruges til at løsne spændinger dybt inde i din krop og hjælper dit barn, så han/hun lægger sig optimalt med hovedet i dit bækken.

Allerede fra første trimester kan du som gravid opleve bækkengener eller muskelspændinger i lænd og nakke og senere i graviditeten kan muskler omkring den voksende livmoder give gener. Her er rebozo helt fantastisk til at afhjælpe spændinger.

 

Om vikler

Mange vælger en vikle, fordi de ønsker nærvær – man kan være helt tæt på sin lille baby. Man kan få den vigtige hud-mod-hud kontakt uden at måtte blive i sengen, hvilket kan være noget så praktisk hvis man for eksempel har flere børn og har brug for hænderne frie til større søskende, madlavning eller andet. Det tætte nærvær med baby giver baby tryghed, glæde og masser af gode oplevelser sammen. For andre den praktiske del, hvis de f.eks bor på tredje sal.

 

Om bellywrapping:

Vent ikke med at anskaffe dig en vikle til baby kommer ud, viklen kan nemlig både anvendes som rebozo og bellywrapping gennem graviditeten. Bellywrapping er blevet meget populært, da du vikler den tunge mave og dermed fordeler vægten bedre over ryg og skuldre. Det er så behageligt som højgravid.

Jo længere du kommer hen i graviditeten, jo større bliver barnet og dermed belastningen af lænd og bækken. Ved at binde maven i din vikle giver stoffet støtte, så vægten fra maven bliver bedre fordelt over hele ryggen og skuldrene. Når mavens vægt er bedre fordelt, så vil din kropsholdning forbedres. Jo bedre din kropsholdning er, jo bedre vil din krop også finde sin naturlige balance.

Køb din vikle i graviditeten, så kommer du i gang med at bruge den, hvilket gør, at du ikke er 100% nybegynder, når baby kommer ud. Du vænner arme og hænder til at binde og stramme viklen – og det er simpelthen guld værd, når det er din lille guldklump, der skal til at bæres.

Du skal sørge for at stramme godt. Det er en typisk begynderfejl, når det gælder vikler, at bindingen ikke bliver strammet nok. Inden for fastvikler findes begrebet at “stramme stoffet cm for cm” – altså at ser strammes fra toppen af stoffet, og strammes igen for hver cm ned til bunden af stoffet. Dette gælder også for bellywrapping.